sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Terveelliset keksit

Näitä pieniä kakkusia kelpaa paatuneimmankin keksimonsterin popsia ilman huolta verensokerin vuoristoradasta ja verisuonten välittömästä tukkeutumisesta. Herkut eivät muodikkaasti sisällä monille (joskus vainoharhaisille) vatsanväänteitä aiheuttavaa gluteenia. Poissaolollaan loistavat myös pääpahis puhdistettu valkoinen sokeri sekä mielipiteitä jakava pikkupahis voi. Hurraa omegat, kuidut ja alhaisempi glykeeminen indeksi!

Toki pikkuleipiä voi varioida ruokavarantojen mukaan esimerkiksi vaihtelemalla jauhoja tai makeuttamalla keksit ihan tavan sokerilla, hui kauhistus sentään. Voitakin saa käyttää, se maistuu varsin makoisalta.



Terveyskeksit (noin 30 kpl)

Noin 5 rkl neitsytkookosöljyä (tai voita)
Noin 6 rkl cashewpähkinätahnaa (kaikki muutkin pähkinä- tai mantelitahnat käyvät, esim. maapähkinä)
1 kypsä banaani
1 dl palmusokeria (tai jotain muuta sokeria)
loraus hunajaa
2 kananmunaa
5 dl kaurajauhoja (tai joitain muita jauhoja)
1 dl kauraleseitä
½ tl ruokasoodaa
2 tl vaniljajauhetta

2 dl kuivattuja karpaloita (tai muita marjoja/kuivattuja hedelmiä/suklaahippuja/pähkinän paloja)

Miten ne tehdään?

Muussaa kypsä banaani haarukalla kulhon pohjalla. Lämmitä kookosöljy ja pähkinätahna juoksevammaksi ja sekoita joukkoon. Lisää sekaan myös kananmunat, sokeri ja hunaja. Sekoita toisessa astiassa keskenään jauhot, leseet, ruokasooda ja vaniljajauhe. Yhdistä kuivat aineet taikinamassaan. Kääntele sekaan lopuksi sattumat (kuivatut marjat tms). Nostele leivinpaperilla vuoratulle pellille taikinanokareita kahden lusikan avulla ja paista 175-asteisessa uunissa reilu 10 minuuttia. Älä paista keksejä liikaa, etteivät ne tummu ja kuivu turhan paljon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti